Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrodružství a vše kolem nich

Dobrodružství jsou důležitou součástí Vašeho postupu ve hře, pokud se chcete dostat na nějaký slušný level. Jejich dokončování Vám přinese spoustu zkušeností, velké množství surovin všeho typu a v neposlední řadě bonusy, speciální budovy, a mapy na speciální dobrodružství, které se jinou cestou získat nedají.

V začátku Vás provede hra prvním typem vyúkového dobrodružství, kde se naučíte se na dobro dopravit a zničit první bandity. Další dobrodružství už jsou ovšem náročnější na jednotky a generály. Hrát je naslepo se ukázalo jako velmi neefektivní a bez patřičného návodu se Vám stane, že spotřebujete mnohonásobně větší armádu a suroviny na jejich výrobu. Proto všem důrazně doporučujeme se seznámit s dobrodružstvími dle těchto odkazů, které Vám přesně řeknou, jak a čím útočit:

Deník dobrodruha SeFFa - Vhodný pro začátečníky s návody pro obyčejné generály. Není již aktualizovaný a může se stát, že občas nějaký útok nebude souhlasit!

Settlers Wiki - Velmi pěkné a přehledné návody s různými druhy generálů a typů vojsk. Určitě využijete.

oSettlers - Doporučujem zkušeným hráčům. Zde naleznete návody od běžných hráčů se spoustou různých strategií, ze kterých můžete těžit, avšak vyžaduje již hráčské zkušenosti.

Bojový simulátor 1 a Bojový simulátor 2 - pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet nasimulovat jejich vlastní typy bojů. Lze volit předvolené tábory dobrodružství.

 

Dobra mají několik druhů, které rozlišíte podle jejich mapky a ikonky na ní:

Barva ikonky značí obtížnost a vzácnost daného dobrodružství. Seřazené jsou od bílé po červenou. Obecně platí, že čím obtížnější dobro, tím lepší generály / armádu byste měli ve své nabídce mít:

1.png

Typ ikonky:

a.png Mini mise - Takto jsou označená dobra, která jsou poměrně malá a rychlá. Fungují stejně jako Mise níže. Doporučujeme do začátků.                       


b.pngMise - S tímto symbolem se setkáte nejčastěji. Jedná se o standardní dobro, kde máte za úkol zničit nepřátele bojem. Jsou podobné mini misím, ale mapy jsou leckdy i mnohonásobně větší a tím pádem složitější

e.pngScénář - Dobrodružství, kde se nebojuje, ale plní zvláštní úkoly. Nepotřebujete na ně žádného generála, ale vždy se podívejte do návodu na potřebné suroviny, abyste se u tohoto dobra nezasekli.

c.pngPodnik - Jedná se o speciální dobra z Excelsioru. Jsou to kombinace Misí a Scénářů - tzn. uplatňujete zde generály pro boj, ale i plníte související úkoly ve kterých potřebujete suroviny.

d.pngKooperace - Jsou mise, které však nepouštějte bezhlavě. Pro jejich dokončení je potřeba 2-4 hráčů (podle konkrétního dobra) a sami je nemůžete dokončit. Každý hráč má svou cestu kterou musí vyčistit. Pokud byste chtěli nějakou kooperaci jet, určitě se domluvte v cechu nebo na výměně.

 

enlightenedNásledná dobrodružství
Toto jsou dobrodružství hodně vzácná, které lze získat odehrátím určitých dober a tam je možné je získat jako odměnu společně se surovinami s velmi malou šancí k získání. Nebo lze koupit na trhu za nekřesťanské podmínky :-( ale i to se někdy dá. Samozřejmě je můžete i prodat
 
Jedná se o Návrat do hnízda banditů lze získat z dobrodružství Hnízdo banditů, dále Staří přátelé z Čarodějnice a nebo Divoké Mařeny, Invaze Nordů ze Seveřanů, Další pokusy - Pokusy, Mateřská Láska z Pirátů.


enlightenedLoot Spot a SWAP
Velmi důležitá součást Vašeho dobrodružení. Tyto dvě věci (V překladu LS/Loot Spot - Místo na odměnu, SWAP - výměna) můžete využít v případě, že hrajete dobrodružství pro dva či tři hráče. Jedná se o výměnu či prodej (v cechu se setkáte s možností darování zdarma) jednoho místa na dobrodružství. Toto místo, které jste si koupili nebo prodali bude využito pouze pro takzvaného Loot generála, který má za úkol zabít alespoň jednoho nepřítele, nikoliv celý tábor. Po zabití tohoto nepřítele vzniká okamžitě hráči nárok na kompletní odměnu (vyjma zkušeností - ty získává v plné výši hráč, který dobrodružství odehrál celé), která obsahuje velké množství surovin či výše zmíněné mapy/budovy.

heartTIP od Hannah k LS a SWAPu
Chtěla bych Vám přiblížit fungování na trhu a jak to chodí, ať víte do budoucna či i nyní a jste dobře připraveni a informováni.
Výměna čili chat k obchodu je třetí záložka z leva, kde hráči nabízejí LS nebo SWAP a i oznamují co třeba prodávají na trh a za co nebo co za to shánějí.
Když chcete koupit LS většinou se prodávají za 1 rybu v 99 %.
Jelikož jsou tu i vykukové co nabídnou za rybu rádoby (falešné,podvodné) LS, které když koupíte nedostanete nic :-( Je dobré sledovat výměnu, tam vidíte např. Prodám LS na BK (Černí rytíři) konec po killu rybka, na trhu, si vyjedete jen rybky a musí souhlasit jméno nicku i s nabídkou např  rybka - 1500 mincí tento obnos za to zaplatíte a rovnou šeptnete dotyčnému "Ahoj koupeno" a pokud ho nemáte v přátelích pošlete žádost nebo on Vám a pošle Vám pozvánku na dobrodružství - doporučuji na kill s rychlým generálem, ale ne s plným (pro obyčejného generála stačí většinou 3 rekruti a 3 kavalerie, Nusala / MMA můžou jít s 1 rekrutem), je to také dle dobrodružství. Pokud chcete prodat kill tedy pozvánku na dobrodružství před koncem, zadejte na trh nejdříve co požadujete např 1 rybka 1500 mincí nebo u krejči 1 rybka u statečného krejčíka 3000 fazolí a podobně a pak do chatu na výměnu napíšete co prodáváte, jestli jste na konci nebo kdy konec předpokládáte a co mají kupci hledat na trhu. Někdy ani já nestihnu koupit rybku doporučuji obnovovat si potom trh :-)

 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář